Listar por autor
Mostrando publicaciones 1-7 de 7
-
Effects of food-related health concerns and risk perception on the consumption frequency of fresh vegetables
Adasme-Berríos, Cristian; Sánchez, Mercedes; Mora, Marcos; Díaz, José; Schnettler, Berta; Lobos, Germán (2019)Consumir vegetales frescos sin duda trae beneficios a la salud, sin embargo, este tipo de productos también pueden contener elementos biológicos, químicos y tecnológicos que afecten la salud de las personas por falta de ...
-
Measurement invariance in the satisfaction with food-related life scale: A comparison of Chilean and spanish university students
Adasme-Berríos, Cristian; Schnettler, Berta; Miranda, Edgardo; Grunert, Klaus G.; Lobos, Germán; Orellana, Ligia; Sepúlveda, José; Hueche, Clementina; Sánchez, Mercedes (2017)Confirming that an assessment instrument evaluates the same construct in the same way across cultures is critical before comparing distinct samples. The factorial invariance of the Satisfaction with Foodrelated Life (SWFL) ...
-
Segmentation of consumer preference for food safety label on vegetables: Consumer profiles in central and south central Chile
Adasme-Berríos, Cristian; Sánchez, Mercedes; Mora, Marcos; Schnettler, Berta; Lobos, Germán; Díaz, José (2016)Purpose : The purpose of this paper is to explore the differences in consumers’ preferences to food safety label (FSL) on vegetables in central and south central Chile in terms of sociodemographic characteristics, consumers’ ...
-
The gender role on moderator effect of food safety label between perceived quality and risk on fresh vegetables
Adasme-Berríos, Cristian; Sánchez, Mercedes; Mora, Marcos; Díaz, José; Schnettler, Berta; Lobos, Germán (2019)El rol de la etiqueta de inocuidad alimentaria en hortalizas frescas ha recibido poca atención en economías en desarrollo y menos atención desde la perspectiva del género. En este contexto, se desarrolló un modelo conceptual ...
-
The gender role on moderator effect of food safety label between perceived quality and risk on fresh vegetables
Adasme-Berríos, Cristian; Sánchez, Mercedes; Mora, Marco ; Schnettler, Berta; Lobos, Germán; Díaz, José (2019)El rol de la etiqueta de inocuidad alimentaria en hortalizas frescas ha recibido poca atención en economías en desarrollo y menos atención desde la perspectiva del género. En este contexto, se desarrolló un modelo conceptual ...
-
What dimensions of risk perception are associated with avoidance of buying processed foods with warning labels?
Adasme-Berríos, Cristian; Aliaga-Ortega, Luis; Schnettler, Berta; Sánchez, Mercedes; Pinochet, Consuelo; Lobos, Germán (2020)Nutritional Warning Labels (NWLs) inform consumers about processed foods that exceed critical nutrient levels activating the risk perception in consumers. However, this information is limited. The objective was to identify ...
-
Who are the potential consumers of organic fruits and vegetables in Central Chile? A CHAID approach
Adasme-Berríos, Cristian; Sánchez, Mercedes; Jara-Rojas, Roberto; Engler, Alejandra; Mora, Marcos; Rodríguez-Gallardo, Marcelo (2015)La demanda por frutas y verduras (F&V) orgánicas está creciendo alrededor del mundo, creando oportunidades de mercado para los países en desarrollo como principales proveedores. Sin embargo, la mayoría de los países en ...